Expertise

Op aanvraag treden we als expert op voor de beoordeling van klokken en horloges. Dit kan handig zijn voor het vervolledigen van uw verzekeringspolis of noodzakelijk voor een schadeclaim of bij een nalatenschap. U hebt indien gewenst ook een idee van de waarde voor mogelijke verkoop.
Een expertise kan in het museum op afspraak of wij komen op verplaatsing. Om een juiste inschatting te kunnen maken van de waarde en staat van het stuk, moeten we het zo goed mogelijk kunnen bekijken. Foto's zijn hiervoor meestal niet voldoende, tenzij het niet anders kan bijv na diefstal. We bekijken dan ook graag de klok en het binnenwerk zo zorgvuldig mogelijk.
Ook de staat van de klok of horloge en de toestand van het mechanisme is van groot belang voor de waarde.
U kan evt wel vooraf fotomateriaal doormailen om na te kijken of een expertise wel aangewezen is. Als het dadelijk duidelijk is, dat het uurwerk een zeer beperkte waarde heeft, is een verplaatsing voor expertise zinloos.
U kan altijd contact opnemen voor verdere informatie of een afspraak.

Hier ziet u wat we in de klokkenkliniek en het horlogeriemuseum doen en waarom. Dit filmpje werd gemaakt door de erfgoedcel Mechelen.

Elke Op de Beeck is sinds de start van het programma de experte horlogerie in het VTM programma Rijker dan je denkt. Wie een beeld wil krijgen van het programma kan hier even een kijkje nemen of de info en andere filmpjes bekijken op de site van VTM.